W Szkole powitała nas pani Dyrektor Anna Cilulko, która podziękowała za udział naszego Warsztatu w akcjach charytatywnych organizowanych przez ZSR. Wyraziła wolę dalszej współpracy i przyjaźni.
Oprawę muzyczną spotkania zapewnił Miłosz Zarzecki, uczeń I klasy Technikum Rolniczego. Wykonał on kilka utworów na akordeonie. Wszyscy byli zachwyceni tak miłą niespodzianką i podziwiali umiejętności gry na instrumencie. Po uczcie dla duszy przyszedł czas na ucztę dla ciała, czyli słodki deser przygotowany pod kierunkiem pani Doroty Gudalewskiej. Na poczęstunek składało się ciasto – jeszcze ciepła szarlotka oraz lody śmietankowe wykonane przez uczniów i podane w rożkach domowej roboty. Zarówno szarlotka jak i lody smakowały wyśmienicie. Spotkanie w Szkole było też okazją do tego, by uczniowie klasy hotelarskiej nabywali praktyki przy obsłudze osób niepełnosprawnych.
Czas spędzony w Szkole minął szybko w przyjaznej i miłej atmosferze.